PC-CodePicture Color Code (pcc)

 • Systeem Eisen

  : IBM PC of 100% compatible
  : Pentium min. 200 MHz
  : Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7..10
  : Scherm, min. 1024 x 768 pixels
  : Min. 10 MB vrije ruimte op schijf

Inleiding

Dit programma is met name bedoeld om Teksbestanden gecodeerd per E-mail te verzenden. Dit wordt gedaan door de tekst te coderen en in een afbeelding te plaatsen die dan kan worden verzonden i.p.v. de tekst zelf.

De tegenpatij die deze E-mail ontvangt moet dus ook dit programma hebben om de tekst weer leesbaar te maken vanuit de afbeelding. U kunt maximaal 65.000 karakters intypen, dit zijn ongeveer 32 (A4 pagina's) volgeschreven. De gemaakte afbeeldingen worden in de map 'Pictures' geplaatst. Deze hebben een extensie van 'pcc' (dit zijn de 3 letters achter de punt van een bestand). Vanuit deze map kunt u ze ook als bijlage per E-mail verzenden. Als u per E-mail een 'pcc' afbeelding ontvangt moet deze ook in de map 'Pictures' worden geplaatst. De verschillende mappen kunt u vinden in de Applicatie map. Dit is de map waar dit programma is / wordt geinstalleerd. Het programma is volledig gratis en kan derhalve dan ook steeds worden gecopyeerd.

Download

U kunt dit programma hier gratis downloaden. Kijk ook op de filatelie pagina voor informatie over het verzamelen van postzegels.