ZoekplaatjeSoftware voor het onderwijs

 • Systeem Eisen

  : IBM PC of 100% compatible
  : Pentium min. 200 MHz
  : Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7..10
  : Scherm, min. 1024 x 768 pixels
  : Min. 10 MB vrije ruimte op schijf
  : Internet Explorer 6.0 of hoger

Inleiding

Het Gratis programma Zoekplaatje is een variant op het bekende TV-programma Get The Picture. U kunt d.m.v. de uitvoerige helpinformatie en tools zelf afbeeldingen gaan toevoegen om zo tot een grote bibliotheek te komen met verschillende onderwerpen. Er is geen maximum aan het aantal afbeeldingen per onderwerp. Dit programma is met name zeer geschikt voor het Lager Onderwijs omdat hier de taal en het goed leren kijken worden gecombineerd in één spel. Bij het item afdrukken kunnen de afbeeldingen worden geprint als jaarkalender, kerstkaart of als een velletje sluitzegels. Een scorelijst houdt de stand van alle deelnemers bij. Je hebt Shareware, Freeware of Public Domain, maar dit programma wordt ook wel Cardware genoemd, d.w.z. voor een ansichtkaart krijgt u het registratie-nummer toegestuurd via E-mail.

Informatie & registratie

U kunt in het bezit komen van het registratie-nummer door een ansichtkaart met de afbeelding van uw woonplaats te sturen waarna dit registratie-nummer per E-mail naar u toegezonden wordt. Het adres waar de ansichtkaart naar toe gestuurd moet worden is te vinden in het helpmenu van het programma. Vergeet niet uw E-mail adres te vermelden op de ansichtkaart en het onderwerp Zoekplaatje.

Download

U kunt het programma Zoekplaatje gratis downloaden. Kijk ook op de filatelie pagina voor informatie over het verzamelen van postzegels.
Voor Windows 7 gebruikers, klik hier voor de installatie van het programma.